Om Carrinet

Carrinet producerar återanvändbara produkter för att minska det slösaktiga avtrycket på vår planet. Handla här i vår webshop eller hos någon av våra återförsäljare.

Våra produkter är certifierade enligt flera standarder och krav för att upprätthålla en hög kvalitet, så som BRCGS, BSCI, FairTrade, NORMPACK, med flera. 

Våra återanvändningsbara frukt- och gröntpåsar Veggio finns även på många ICA, Coop och City Gross runt om i landet. Hittar du inte Veggio på frukt- och gröntavdelningen kan du be personalen beställa hem.

Plastpåsar är ett stort miljöproblem som bidrar till nedskräpning, klimatförändringar och förorening av hav och vattendrag. Plastpåsar är inte biologiskt nedbrytbara och kan ta hundratals år att brytas ner i små bitar som kallas mikroplaster. Mikroplaster kan skada djur och växter som får i sig dem eller fastnar i dem. Plastpåsar är också energikrävande att tillverka och transportera, vilket ökar utsläppen av växthusgaser.

Ett bättre alternativ till plastpåsar är våra eko-påsar gjorda av återvunnen polyester. Polyester är ett syntetiskt tyg som är slitstarkt, lätt och vattenavvisande. Carrinets polyesterpåsar kan användas om och om igen utan att förlora sin form eller funktion. Påsarna är också lättare att tvätta och hålla rena jämfört med plastpåsar. Dessutom är polyesterpåsar billigare i längden än plastpåsar, eftersom man slipper betala för nya påsar varje gång man handlar.